4/3/20

Hoe warm is uw huis?

Ook in Nederland kan het flink spoken. Recent hebben we kennis gemaakt met storm Ciara en Dennis. En hoe. Bomen vielen om, vlaggen waaiden stuk en ook in huis was de wind voelbaar. Tenminste in huizen waar de isolatie nog wat te wensen overlaat…

Hoe was dat bij u? Moest er extra gestookt worden voor de juiste, aangename temperatuur? Zonde. Waarschijnlijk heeft u dan ook geen isolatieglas. Met isolerend glas blijft de warmte namelijk in huis. Ook wanneer er een windkracht 9 om het huis raast. Onze ervaring leert dat huizen met HR++ of Triple HR++ glas veel energie besparen. Bovendien voelt het in huis een stuk aangenamer zonder tocht en kou bij de ramen. Een extra fijne bijkomstigheid is dat er minder last is van geluidsoverlast van buiten.

Maar wat nu het verschil is tussen al de soorten glas? We lichten het graag toe.

HR++ glas

HR++glas is op dit moment de meest populaire glassoort. En dat is logisch. Door de hoge isolatiewaarde van het glas, is er een enorme winst op de energierekening te boeken. Het glas is isolerend dubbelglas bestaande uit twee glasplaten die door een afstandhouder (zoals een metalen kader) aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Vervolgens zijn de randen van het glas afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbelglas gevuld met lucht. Bij HR++ glas wordt deze tussenruimte gevuld met edelgas en is het glas aan één zijde gecoat waardoor het extra isoleert.

Voordelen van HR++glas

  1. HR++ glas heeft een hoge isolatiewaarde.
  2. Bij HR++ glas wordt de tussenruimte gevuld met edelgas voor extra isolatie.
  3. HR++ glas is aan één zijde gecoat waardoor het nog eens extra isoleert.

Triple HR++

Triple HR++ bestaat uit drie glasplaten met daartussen stilstaande lucht of edelgas met als resultaat een nog beter isolerende ruit. Van alle glassoorten die er zijn, heeft triple glas verreweg de hoogste isolatiewaarde. Triple glas isoleert namelijk twee keer zo goed als dubbel isolatieglas. De spouw tussen twee enkele ruiten is van invloed op de isolerende werking van glas. Bij driedubbel isolatieglas zijn er twee spouwen en dat zorgt voor de betere isolatie.

Voordelen van Triple HR++ glas

  1. Triple HR++ zorgt voor een warmere binnenruimte en minder stookkosten.
  2. De extra glasplaat zorgt voor een nog beter isolerende glasdeel.
  3. Ook in de zomer bewijst Triple HR++ glas haar waarde, binnen blijft het dan koeler.

De verschillen

Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Dat klinkt logisch en is ook zo. Qua prijs is er niet veel verschil. De keuze wordt dan ook vaak bepaald door het verschil in plaatsingskosten. Triple HR++ is behoorlijk dikker dan de standaard en dit heeft vaak tot gevolg dat de kozijnen moeten worden aangepast. De extra besparing op de energiekosten wegen vaak niet op tegen de kosten voor een nieuw kozijn.

Een paar tips voor de juiste keuze:

  1. Laat u zich goed informeren over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Vraag meerdere offertes aan en neem de tijd om ze goed door te nemen.
  2. Woningen met energielabel A leveren gemiddeld 10% meer op bij verkoop dan een verder identieke woningen met label D. Neem dit mee in uw overweging.
  3. Zijn de (houten) kozijnen toe aan een onderhoudsbeurt of vervanging? Dan kan het in sommige gevallen zo zijn, dat het verstandig is om gelijk ook het glas te vervangen. Het grootste voordeel hierbij het dat er Triple glas geplaatst kan worden.
  4. De totale opbrengsten levensduur is een rekenmethode om de totale kosten en besparingen over de gehele gebruiksperiode van een maatregel te vergelijken. Glas heeft bijvoorbeeld een levensduur van minimaal 25 jaar. De rekensom kijkt naar de kosten en besparingen van het vervangen van enkel of dubbel glas naar HR++ of Triple glas over 25 jaar. In de berekening wordt ook rekening gehouden met rente, inflatie en energieprijsstijgingen.
Nog meer weten? Neem dan snel contact op met de Glaswacht. Wij vertellen u met veel liefde en passie over en hebben alle kennis en kunde in huis om u van het juiste advies te voorzien.

GLASSCHADE? DIRECT ACTIE!

0800 - 2354527


Bel ons direct bij glasschade op het GRATIS telefoonnummer: 0800-2354527.
De Glaswacht is 24 uur per dag bereikbaar. Onze glaszetters zijn altijd onderweg en komen zo snel mogelijk naar u toe, zodat u vlot weer een veilige ruit heeft.