25/11/19

Houd de dief! – vijf glasheldere tips

Vraag om een overzicht van inbraak werende maatregelen en glas ontbreekt. En dat is vreemd. Niet in de laatste plaats omdat de meeste inbraken via het glas gebeuren. In maar liefst 35% van alle gevallen verschaft de inbreker zich toegang tot het huis door simpelweg een ruit in te slaan. 35%!

Mocht je jezelf dus veilig wanen met een alarminstallatie en inbraakbestendig hang- en sluitwerk, dan heb je het helaas mis. Een alarm meldt de inbraak slechts en voorkomt het niet. Het hang- en sluitwerk is een eerste goede stap, maar is niet toereikend. Het beste is een combinatie plus inbraakwerend (isolatie)glas. Een steen is immers zo gegooid.

Wat je nog meer allemaal kunt doen om de dief tegen te houden?

  1. Ga je van huis? Sluit alle deuren en ramen. Klinkt logisch toch? Maar doe het ook echt. Maak er een vaste routine van om een controle rondje te lopen voordat je weggaat.
  2. Ben je in de avond of nacht weg?Zorg dat er een lichtje aan staat,zowel boven als beneden. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Je kunt hiervoor schemer- of tijdschakelaars gebruiken.
  3. Zorg dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Lok een inbraak niet uit.
  4. Naast deze in koppers is het simpelweg een must om je woning nauwkeurig te beveiligen. Gebruik goedgekeurde sloten en sluitingen op je ramen, (garage)deuren en lichtkoepels. Deze herken je aan het SKG®-logo met sterren. Maar zorg ook voor een anti-inbraak strip bij je voor- en achterdeur en voor goede buitenverlichting. En last, but zeker not least : plaats (in elk geval beneden) inbraak werend (isolatie) glas. Geen steen, koevoet of hamer kan dit glas verslaan.
  5. Test (online) je kennis over inbraak eens. Leer hoe jij je huis kunt beveiligen en doe de Veilig Wonen Scan via www.politiekeurmerk.nl. Of check of jouw huis nu al genoeg beveiligd is en schakel een Politiekeurmerk expert in.

 

Wil je nóg meer weten? Neem dan eens contact met ons op, we vertellen je graag meer over hoe we jouw huis ‘inbreker proof’ kunnen maken met inbraakwerend glas.                  

- de Glaswacht Noord-Holland -

 

GLASSCHADE? DIRECT ACTIE!

0800 - 2354527


Bel ons direct bij glasschade op het GRATIS telefoonnummer: 0800-2354527.
De Glaswacht is 24 uur per dag bereikbaar. Onze glaszetters zijn altijd onderweg en komen zo snel mogelijk naar u toe, zodat u vlot weer een veilige ruit heeft.